dimecres, 13 de maig del 2015

Gran acollida del II obert actiu d'escacs "Ciutat d'Amposta"

El passat diumenge 10 de maig es va celebrar la segona edició de l'actiu d'escacs "Ciutat d'Amposta". Després de la positiva experiència la temporada anterior en aquesta edició de l'any 2015 el torneig a gaudit d'una gran rebuda per part dels jugadors de la zona, escaquistes vinguts de Barcelona i dels mitjans de comunicació locals.


A més, l'actiu va comptar amb dos Mestres Internacionals (MI), un Mestre FIDE (MF) i quatre Mestres Catalans (MC), que donen fe de la competitivitat mostrada en les 7 rondes del campionat. A la vegada, també ha suposat el debut de joves jugadors de l'escola d'escacs, fins a quatre, el qual possiblement sigui la major fita assolida en aquest esdeveniment per part del club.


Per problemes de darrera hora el torneig no es va poder disputar al ball de la Lira com estava previst, així que es va jugar a l'auditori menut de la Lira Ampostina, un espai immillorable per comoditat i bellesa.


La participació de membres del Club Escacs Amposta no va ser molt destacada. Unes setmanes abans s'havia anat a jugar a Girona la final de la Copa Catalana 2015, i el dia anterior, el dissabte 9 de maig, s'havia jugat a Amposta una ronda de l'Obert de Tarragona, memorial Calbet, al qual hi participen diversos jugadors ampostins.

La classificació final va aplegar 3 jugadors empatats a 6 punts, el que ens fa reflexionar si al proper actiu serà necessari jugar un total de 8 rondes i no 7 com en aquesta edició.

Els tres primers classificats van ser:
  1. MI Rolando Alarcón (U.E. Montcada)
  2. MI Filemón Cruz (C.E. Tres Peons)
  3. MC Vicenç Esplugas (A.E. Santa Coloma de Queralt)

 Classificació final amb 57 participants


Enllaç al Chess-Results

A més a més, també es van donar premis per trams, els guanyadors dels quals van ser:


  • Tram Elo 1900-1999: Salvador Jardí (Peó Vuit)
  • Tram Elo 1800-1899: Oriol Salom (Amposta)
  • Tram Elo 1000-1799: Ricardo Salvador (SC Colon Sabadell)
  
Partida entre els dos primers classificats, MI Rolando Alarcón i MI Filemón Cruz


La participació en l'actiu, amb 57 jugadors, va ser molt positiva. A més el nivell dels participants va ser molt destacat. El Club Escacs Amposta fa una valoració molt positiva de l'actiu "Ciutat d'Amposta" i desitja que la futura edició del 2016 sigui la consolidació d'aquest torneig de partides semirràpides.


   




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada