dilluns, 6 de juliol del 2015

Recta final per al II Open Internacional d'escacs Amposta 2015!

-------------------------------------------
+++ Versión en castellano +++

-------------------------------
------------


Entrem a la recta final de la segona edició de l'Open Internacional d'escacs Amposta, memorial "José Balagué".


El llistat del Chess-Results, que es va actualitzat cada dos dies amb els nous inscrits al torneig, el podeu consulta en el següent enllaç. Recordeu que també hi podreu consultar diàriament els resultats de cada ronda.



També aprofitaré per respondre algunes preguntes habituals:

1.- On es juga el torneig? Es juga a l'Auditori del Pavelló Firal d'Amposta, al carrer Sebastià Juan Arbó núm. 1. És un local adaptat i climatitzat que ofereix les millors condicions per a jugar a escacs.


Per arribar-hi és força senzill si veniu per la CN-340. Us deixo aquest senzill esquema:




2.- Vull jugar. Com puc inscriure'm al torneig? Per inscriure's només cal utilitzar el formulari web següent: www.internacional.escacsamposta.cat

3.- Què necessito per poder jugar? Necessites una fitxa federativa amb un club d'escacs d'arreu d'Espanya i ja tens fitxa però amb un club de la Federació Catalana d'Escacs hauràs d'haver demanat (al teu club o a la Federació directament) a més l'alta fitxa per a Elo FIDE.

4.- On puc consultar les bases? Al link de la inscripció hi ha una pestanya, o pots fer click en aquest enllaç.


5.- Me fa pal llegir les bases, no tens un resum? Podeu consultar un resum de les bases a l'entrada del blog "tot preparat per al II Open Internacional d'escacs Amposta"

6.- Quants byes (no ser emparellat a una ronda) es poden demanar? Es poden demanar fins a 3 byes, però per regles del Circuit Català d'escacs aquests han de ser de 0 (zero) punts.

7.- Circuit Català d'escacs? De què l'estàs parlant? Des de fa 11 anys la Federació Catalana d'Escacs organitza un circuit que agrupa les millors proves dels escacs catalans i que té certes obligacions, com que els participants han de tenir l'oportunitat de fer norma de GM (per això són necessaris un mínim de jugadors titulats), donar 2500,00 € en premis com a mínim, un ritme de joc específic, etc.


Formar part del circuit també te moltes avantatges, però aquest any el nostre torneig hi forma part com "obert aspirant", pel què no rebre'm cap ajuda més enllà de la publicitat que fa la Federació. Es per aquesta raó que necessitem la màxima col·laboració de tots els jugadors perquè hi vinguin a participar.

8.- Has dit 2500€ en premis!? Sí, gràcies a les institucions que ens ajuden, als patrocinadors que col·laboren i a una destacable participació que esperem en el torneig podrem oferir els següents premis en metàl·lic:

1r classificat     600 euros i trofeu
2n classificat     450 euros i trofeu
3r classificat     300 euros i trofeu
4t classificat     180 euros
5é classificat     130 euros
6é classificat     110 euros
7é classificat     100 euros
8é classificat     90 euros

1r classificat veterà    45 euros i trofeu
1r classificat local    45 euros i trofeu
I haurà trofeu (però no premi) per a altres categories.

PREMIS PER TRAMS (ELO FIDE) 
ELO 2000-2149
1r classificat        70 euros i trofeu
2n classificat     50 euros
3r classificat     30 euros

ELO 1850-1999
1r classificat        70 euros i trofeu
2n classificat     50 euros
3r classificat     30 euros

ELO 1849 o inferior/ sense ELO
1r classificat        70 euros i trofeu
2n classificat     50 euros
3r classificat     30 euros

Els premis econòmics tindran la retenció de l'IRPF que correspongui en cada cas.

9.- Oh! Retenció? Per què? Estem obligats a fer la retenció de l'IRPF en tots els premis. Això obstant, recordeu que a la declaració de la renda si us surt a tornar un retornaran aquesta quantitat. I si us surt a pagar... doncs pagareu una mica menys.

10.- Abans has parlat del ritme... quin és? Quantes rondes són? El ritme és de 90 minuts per tota la partida més 30 segons per jugada per cada jugador. En total es jugaran 9 rondes, i es jugaran dues partides per dia excepte el diumenge que se'n jugarà només una. Recordeu que us podeu demanar un bye (veure punt 5)

11.- Vinc de fora i he de passar la nit a Amposta. On puc allotjar-me? Per allotjar-se l'Hotel HCC Montsià, telèfon 977 70 10 27 i que està ubicat al centre del poble, concretament a l'avinguda de la Ràpita núm. 8, a 5-8 minuts a peu de l'auditori. Truqueu i indiqueu específicament que veniu a jugar l'Open d'escacs Amposta; us faran un preu especial.


12.- I per dinar? On puc anar? Per la zona del Parc Xiribecs hi ha força restaurants, de tots els preus i menús. Això obstant, la Dolce Vita (amb restaurant al propi parc i una pizzeria a l'avinguda Josep Terradelles, ofereix el seu menú del dia a un preu de 10,00€ als participants del torneig (normalment és a 12,00€).

Però perquè podeu escollir, us facilito un esquema amb la ubicació dels diferents restaurants més propers:


13.- I si tinc algun dubte específic? On puc dirigir-me? Si hi ha algun dubte que no resolen les bases, pots adreçar un e-mail a club.escacs.amposta@gmail.com


14.- I per acabar... el torneig és també un memorial, a qui? L'Open Internacional d'escacs Amposta, memorial "José Balagué", està dedicat a la memòria d'un il·lustre jugador d'escacs, José Balagué Jornet, un dels fundadors de l'entitat l'any 1948 i jugador en actiu durant molts i molts anys que va deixar una profunda empremta en la memòria col·lectiva del club.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada