dilluns, 20 de maig del 2013

Conclusions curs d'escacs "dues torres"

Aquest dissabte 18 de maig de 2013, aprofitant que pels carrers del centre d'Amposta es celebrava  la Festa del Mercat a la Plaça, el Club Escacs Amposta va organitzar un curs de perfeccionament d'escacs: el curs d'escacs "dues torres"


El curs es va impartir a la sala d'actes del Museu de les Terres de l'Ebre, de 10:00 a 14:00. El ponent va ser el Gran Mestre (GM) Herminio Herraiz, que va dividir la xerrada en dues àrees temàtiques: les primeres dues hores va explicar sobre mig joc [Consells per a l’elaboració del plans en la partida, exemples didàctics] i després d'un petit esmorzar per recuperar forces les dues hores següents va aconsellar i il·lustrar com s'han de jugar finals de partides d'escacs [Conceptes importants als finals].

El ponent va mostrar casos tant de partides seves com d'altres de jugadors d'elit mundial, permetent detectar quins eren els plans de cadascun inclús 9 o 10 jugades abans d'aconseguir avantatge posicional o material en la partida.


L'assistència va ser òptima, la classe va ser molt didàctica i el curs va satisfer les expectatives dels assistents. Feia molt temps que hi ha Grans Mestres d'Escacs (GM) a les Terres de l'Ebre i tothom va valorar molt la possibilitat de rebre classes i compartir experiències amb un jugador de tant nivell.


Per la tarda, gran part dels assistents van participar al campionat de ràpides "Escacs a la Plaça 2013" organitzat pel Club Escacs Amposta a la seva Sèu de joc, el bar de la Lira Ampostina.

El Club Escacs Amposta agraeix al Museu de les Terres de l'Ebre la cessió dels espais per dur a terme el curs. La sala d'actes del museu va demostrar ser un lloc immillorable gracies al seu espai, dotació i tranquil·litat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada