dilluns, 25 de març del 2013

L'Escola d'Escacs

Es tradició, o almenys ho és des de que formo part del club, que el Club Escacs Amposta imparteixi classes els dissabtes per matí. Jo mateix vaig començar cada dissabte pel matí al Casino a principis dels anys 90.

Un dels objectius a l'inici del curs va ser el recuperar les classes, ja que sense formació difícilment apareixeran nous jugadors per al club. A més a més, una de les motivacions del nostre club és el d'ensenyar a jugar a escacs als xiquets i xiquetes d'Amposta. Per aquesta raó, durant molts anys, el Club Escacs Amposta participava al Saló de la Infància i la Joventut (actiu aquests dies), on amb un estand ple de taules amb taulers i peces s'ensenyava a moure peons, cavalls, alfils, torres, dames i reis.





Amb aquesta idea clara, s'ha volgut dotar a l'escola d'una identitat pròpia, amb una imatge i amb una seu específica, la Biblioteca Sebastià Juan Arbó. Es van repartir fulletons informatius a les escoles, mitjançant un ex-jugador del club que imparteix classes als col·legis, i a la pròpia biblioteca.


Les classes van començar el dissabte 2 de febrer, de 11:30 a 13:00, amb 8 xiquets i xiquetes el primer dia. La setmana següent, ja n'erem 12. I aquest darrer dissabte ja hem arribat als 15.

Si voleu conèixer més l'escola us invito a visitar el facebook de l'Escola d'Escacs, on hi pengem els esquemes per aprendre a jugar així com els problemes que han de resoldre els alumnes.


Les classes són dinàmiques i divertides. S'ha fet dos grups, segons l'edat dels xiquets, i la jornada comença amb una mica d'explicacions de moviments, continua amb problemes que els alumnes han de resoldre i s'acaba la classe amb una o dues partides d'escacs.

Si us agraden els escacs o en voleu aprendre, us hi espere'm!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada